Efedrát (efedrin spp.), ma huang módszertan

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

2003-ban volt egy halál egy egyesült államokbeli Major League Baseball kancsó, amelyet vélhetően kapcsolatban Efedrával. Az US Food and Drug Administration (FDA) összegyűjtött több mint 800 bejelentett súlyos toxicitás, beleértve a több mint 22 haláleset. Február 6-án, 2004, a FDA egy szabály, amely megtiltja az étrendkiegészítők efedrin tartalmú alkaloidok (efedrin). Ezt a szabályt ki, mert pótlással efedra komoly veszélyt jelent a betegség vagy sérülés.

2005-ben ez a szabály ütötték le Utah de fordított ismét négy hónappal később. Ephedra jelenleg betiltották az Egyesült Államokban. Nem világos, hogy efedra újra megjelenik a piacon, annak ellenére, hogy komoly biztonsági kockázatokat, beleértve a szív események vagy halál.

Kulcs a fokozat

Fogyás

Ephedra sinica, egy faj efedrin (ma huang) tartalmaz efedrin és pszeudoefedrin. Ephedra Azt találták, hogy serkentik az idegrendszer, növeli a légáramlást a tüdőbe és szorít ereket. Kombinálva a koffein, efedrin tűnik okoz súlyvesztés. Ugyanakkor hatása efedrin vagy efedrin monoterápia vegyesek voltak. Efedrin széles körben tanulmányozták az asztmát és az alacsony vérnyomás. Azonban a minőség kutatás kereskedelmi pótlással efedra hiányzik.

Jelentős biztonsági aggályok merültek kapcsolódó Efedrát vagy efedrin használata, beleértve a magas vérnyomás, szapora szívverés, idegrendszeri izgalom, szabálytalan szívverés, szívroham és a stroke.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Megjegyzés: Az Egyesült Államok szövetségi kormány betiltotta értékesítése efedrin 2004 óta Ephedra is súlyos mellékhatásokat okozhat bármely dózisban, különösen akkor, ha használják más gyógyszerekkel, mint a koffein. Mivel a súlyos biztonsági aggályokat, efedra nem javasolt semmilyen dózisban.

Hagyományosan, gyógynövény felvetették széles dózistartományban (8-100 milligramm efedra szájon naponta háromszor). Korábban over-the-counter gyógyszereket tartalmazó efedra tanácsolta figyelembe 12,5-25 mg efedra szájon minden 4-6 órában, és nem haladhatja meg a 150 mg 24 óra alatt.

Allergiás orrtüneteket (használható orr mosás)

Allergiás tünetek nazális, 1% -os efedrin-sós folyadék volt, mint egy orr mossa 48 óránként négy hétig.

Asztma

Atlétikai teljesítmény növelése, 1 mg efedrin testsúly kilogrammonként már szájon 90 perccel edzés előtt, hetente egyszer, négy hétig.

Athletic teljesítmény javítása

Az alacsony vérnyomás, 5-45 milligramm efedrin már fecskendeznek a vénába vagy izomba.

Alacsony vérnyomás

Légúti fertőzések

szexuális izgalmat

Mert a szexuális izgalmat, 50 milligramm efedrin-szulfát már szájon való kitettség előtt erotikus ingerek.

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet

Fogyás, 2 gramm efedrin kivonat szájon át, napi háromszor nyolc héten 20-50 milligramm efedrin már szájon át, napi háromszor 2-3 hónap.

Efedrin gyermekeknél nem javasolt, mivel a toxicitás veszélyét és a halál.

Asztma esetén 24-25 mg efedrin vagy 0,65-2,1 mg efedrin kilogrammonként már szájon 6-8 óránként 1-8 hét.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Ephedra emelheti a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek befolyásolják a vérnyomást.

Ephedra csökkentheti a vércukorszintet, bár efedra-koffein kombináció növelheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek szintén befolyásolhatják a vércukorszintet. Szedő betegeket gyógyszerek a cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell a minősített egészségügyi szolgáltató. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Ephedra zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek ezen gyógyszerek lehet változtatni a vérben, és okozhat megváltozott hatások vagy potenciálisan súlyos mellékhatást. Az emberek bármilyen gyógyszert ellenőriznie kell a használati utasítást, és beszélni egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, a lehetséges kölcsönhatásokat.

Ephedra is kölcsönhatásba léphet savanyító szerek, a vesén a szerek, amelyek befolyásolják az immunrendszert, olyan szerek, amelyek befolyásolják a gyomorban és a belekben, szerek, amelyek megváltoztatják a pulzusszámot, okozó szerek izomleépülés szerek, amelyek alacsonyabb rohamküszöböt, ügynökök mérgező a máj, alkohol, lúgosító szerek, érzéstelenítők, antiadrenerg szerek (alfa-blokkolók), antiadrogens, asztmaellenes szerek, antidepresszáns szerek (monoamin-oxidáz-inhibitorok, a triciklusos antidepresszánsok, szelektív szerotonin reuptake inhibitor), köszvény elleni szerek, gyulladásgátló szerek, aszpirin, szívglikozidok , koleszterin szerek, a központi idegrendszer stimulánsok, diuretikumok (növekvő vizelet áramlás), ergot-származékok, hormonális szerek, metil-xantinok (teofillin, koffein), oxitocikumok, fenotiazinok, phenylpropranolamine, szteroidok, pajzsmirigyhormonok, és a fogyás szerek.

Ephedra emelheti a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vérnyomást.

Ephedra csökkentheti a vércukorszintet, bár efedra-koffein kombináció növelheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények és táplálékkiegészítők is megváltoztathatja vércukorszint. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Ephedra zavarhatja az utat a szervezet feldolgozza egyes gyógynövények vagy kiegészítőket használ a máj “P450” enzim rendszer. Ennek eredményeként, a szintek más gyógynövények vagy kiegészítőket lehet változtatni a vérben. Azt is megváltoztathatja a hatást, hogy más gyógynövényekkel vagy kiegészítőket esetleg van a P450 rendszer.

Ephedra is kölcsönhatásba léphet érzéstelenítők, antiadrenerg gyógynövények és kiegészítők (alfa-blokkolók), antiadrogens, asztmaellenes gyógynövények és kiegészítők, antidepresszáns gyógynövény és kiegészítők (monoamin oxidáz gátlók, szelektív szerotonin visszavétel-gátlók), a köszvény gyógynövények és kiegészítők, gyulladáscsökkentő gyógynövények és kiegészítők, étvágy stimulánsok, koffeintartalmú gyógynövények és kiegészítők, szívglikozidok, koleszterin gyógynövények és kiegészítők, központi idegrendszeri stimulánsok, diuretikumok (növekvő vizelet), gyógynövények és kiegészítők a vesén, gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immunrendszert, gyógynövények és kiegészítők amelyek befolyásolják a gyomorban és a belekben, gyógynövények és kiegészítők, amelyek megváltoztatják a pulzusszámot, gyógynövények és kiegészítők okozó izomleépülés, gyógynövények és kiegészítők, hogy a változás a vizelet pH, gyógynövények és kiegészítők, hogy az alacsonyabb rohamküszöböt, gyógynövények és kiegészítők mérgező a máj, a hormonális gyógynövények és készítményekkel, kálium, szteroidok, stimuláns gyógynövények és kiegészítők, és a fogyás gyógynövények és kiegészítők.

Ez a beteg állapotán alapulnak professzionális szinten monográfia szerkesztett és lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

6-hydroxykynurenic sav, es II amsania Brigham tea, budshur, Cao ma huang (kínai), Cathine, chewa, kínai efedra, kínai közös fenyő, D-pszeudoefedrin, sivatagi növény, sivatagi tea, jobbra forgató, Ephedra altissima, Ephedra americana, Ephedra anti-syphilitica, közönséges csikófark, Ephedra equisetina, Ephedra fasciculata, Ephedra geradiana, Ephedra Helvetica, Ephedra intermedia, Ephedra nagyobb, Ephedra nevadensis, Ephedra shennungiana, Ephedra Sinica, Ephedra trifurca, Ephedra viridis, Ephedra vulgaris, Ephedraceae (család ), efedra herba, ephedrae herba, efedrin, efedrin alkaloidok, epitonin európai efedra, Gnetales, herba ephedrae, növényi ecstasy, zsurló, hum, Huma, indiai közös fenyő, köztes efedra, isoephedrine, ízületi fenyő, Khama, khat, L- efedrin, balra forgató efedrin, mahoàng, máhuáng, mahuuanggen, Mao (kínai), MAO-kon, methylephedrine, methylpseudoephedrine, mexikói tea, MOC tac ma Hoàng, mongol efedra, Mormon tea, mu-tsei-ma-huang, muzei mu huang, természetes ecstasy, norefedrin, norpseudoephedrine, fenil phok, popotillo, pszeudo-efedrin, pseudoepehdrine, kinolin, san-ma-huang, tengeri szőlő, bokros, soma, dal Tue ma Hoàng, indián tea, szinefrint, tanninok, fuvaros tea , Trun aa Hoàng, Tsao-ma-huang, tutgantha, sárga fanyar, sárga ló, zhong ma huang.

Select kombinált termékek: Acceleration®, AllerClear®, AllerPlus® Andro Heat®, jobb BodyEnergy az Life®, Bio Trim®, Biovital Plus®, bladderwrack-gyermekláncfű Virtue®, Bofu-Tsusho-san, Bofutsushosan, Breathe-Aid Formula® , Breath Easy®, Cordephrine XC®, Diet Fuel®, Dymetadrine Xtrem®, EPH-833®, Ephedra 1000®, Ephedra Plus®, guarana-Gotu Kola Virtue®, Herba Fuel®, gyógynövény dekongesztánssal Köptető Capsules®, Herbalife-Thermojetics eredeti Green®, Hydroxycut®, Letigen®, Mahuang zhisou, Metabolife 356®, Metabolift®, Metaboloss®, MetaboTRIM®, Naturafed®, természetesen Ripped®, Naturatussin 1® csalán-Reishi Virtue® Power Thin®, Prolab Stoked® , Pro-hasogatott Ephedra®, ReSPA-Herb®, Légúti Support Formula®, hasogatott Fuel®, hasogatott Üzemanyag Extreme®, Shegan mahuang, Shoseiryuto (TJ-19), SinuCheck®, SinuClear®, SnoreStop®, Super Stinger®, Thermadrene ®, termikus Blast®, Thermicore®, Thermo Cuts®, ThermoDiet®, Thermogen®, TrimSpa®, Ultra Diet Pep®, Virgin Earth®, Xenadrine®, Xenadrine® RFA, Xenadrine® RFA-1, sárga Jacket®.

Megjegyzés: Jelenleg mintegy 40 faj efedrin.

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység Efedrával, efedrin, pszeudoefedrin vagy (Sudafed®). Az allergiás tünetek lehetnek kiütések, viszketés, vagy vörös, hámló bőr.

Az US Food and Drug Administration (FDA) összegyűjtött több mint 800 bejelentett súlyos toxicitás, beleértve a több mint 22 haláleset. Az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kormány betiltotta értékesítése efedrin az Egyesült Államokban 2004 óta.

Ephedra befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek szintén hatással lehet a vércukorszint. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Ephedra okozhat magas vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek befolyásolják a vérnyomást.

Használata óvatosan érzékeny emberek stimulánsok, vagy kombinációban más ismert stimuláns szerek (például kávé).

Használja óvatosan emberek vese, a pajzsmirigy, máj, vagy fekélybetegség.

Használja óvatosan a szívbetegek, például a strukturális szívbetegség, szabálytalan szívritmust, eltömődött artériák, magas vérnyomás, stroke, vagy szedők szerek a szív.

Használja óvatosan emberek glaucoma, problémák a gyomorban és a belekben, vagy görcsökkel járó betegségben szenvednek.

Használja óvatosan az emberek a depresszió, a szorongásos zavarok, anorexia / bulimia, kórtörténetében öngyilkossági gondolatok, vagy korábbi monoamino-oxidáz gátló (MAOI) antidepresszánsok.

Használja óvatosan ember, hogy vizelési nehézség, vagy a prosztata-megnagyobbodás.

Ne használja a készüléket során jelentős orvosi eljárások (például műtét), efedrinhez csökkenthetik hatékonyságát érzéstelenítők. Abba a szedést legalább egy héttel megelőzően jelentős műtét vagy egyéb eljárások.

Kerülje a nagyobb adagokat javasolt vagy a hosszú időtartamú (több mint hét nap) miatt a toxicitás kockázata.

Kerüljük gyermekek miatt a toxicitás kockázata és a halál.

Alkalmazását kerülni terhesség vagy szoptatás során, mivel ephedrára átjuthat az anyatejbe.

Kerüljük az emberek ismert allergia vagy érzékenység Efedrával vagy annak részeit.

A kedvezőtlen hatások efedrin lehetnek hasi diszkomfort, nyugtalanság, szorongás, vakság (átmeneti), vérrögképződés, véres hasmenés, idegrendszeri betegség, légzési nehézségek, változások a májenzimek, mellkasi szorító érzés, eltömődött artériák, zavartság, székrekedés, a méh összehúzódások, kár, kár, hogy a szívizom, a halál, a delírium, depresszió, hasmenés, szédülés, szájszárazság, tompa kábultság, eufória, túlzott reflexek, izgatottság, ájulás, folyadék felhalmozódása a tüdőben, hallucinációk, fejfájás, halláskárosodás, szívroham , szívproblémák, gyomorégés, vizelési képtelenség, fokozott pajzsmirigyhormon, fokozott vizeletürítés, gyulladás a szív, álmatlanság, szabálytalan szívritmust, ingerlékenység, májkárosodás, májgyulladás, étvágytalanság, eszméletvesztés, alacsony káliumszint a vérben , veseelégtelenség, vesekő, mánia, izomfájdalom, izomsorvadás, hányinger, obszesszív-kompulzív zavar (OCD), szervi elégtelenség, a túlzottan aktív reflexek, fájdalmas vizelés, a Parkinson-kór-szerű tünetek, pszichózis, szapora szívverés, nyugtalanság, jóllakottság, rohamok, légszomj, bőrgyulladás, viszketés, görcsök erek, hasi fájdalom, stroke, öngyilkossági gondolatok, fáradtság, remegés, hányás, legyengült és megnagyobbodott szív, gyengeséget, és a fogyás.

Kerüljük a várandós és szoptató nők. Ephedra okozhat méhösszehúzódások vagy problémák babák, mint a sír, a szapora pulzus, ingerlékenység és alvászavarok.

Chen WL, Tsai TH, Yang CC, et al. Hatások efedrin a vegetatív idegrendszer moduláció egészséges fiatal felnőtteknél. J.Ethnopharmacol. 8-9-2010,130 (3): 563-568., Chen ZX és Hu GH. [Effect módosított shegan mahuang főzet a citokinek gyerekek betegek köhögés és asztma variáns]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 2010,30 (2): 208-210., Choi JH, Chung MJ, és Ó DH. Osztályozása Sasang alkotmányos szerv fajta felhasználásával immunstimuláló tevékenységének alkotmány-specifikus növényi kivonatok humán primer immunsejtek. J.Med.Food 2012,15 (9): 824-834., Cohen PA és Ernst E. Biztonsági gyógynövény: útmutató a kardiológusok. Cardiovasc.Ther. 2010,28 (4): 246-253., Flanagan CM, Kaesberg JL, Mitchell ES, et al. Koszorúér-aneurizma és trombózis következő krónikus Efedrát használatát. Int.J.Cardiol. 2-18-2010,139 (1): E11-E13.; Hallas J, Bjerrum L, Støvring H, et al. Használja az előírt efedrin / koffein kombinációs és a súlyos kardiovaszkuláris események: a registry-alapú ítélkezési keresztezett vizsgálatban. Am.J.Epidemiol. 10-15-2008,168 (8): 966-973.; Hasani-Ranjbar S, Nayebi N, Larijani B, et al. A rendszeres felülvizsgálatát hatásosságát és biztonságosságát a növényi gyógyszerek használt az elhízás kezelésére. Világ J.Gastroenterol. 7-7-2009,15 (25): 3073-3085.; Jing H, Luo L, Li, H et al. Efedrin szabályozza a szívritmust aktiválásával szív I (db) áramok. J.Cardiovasc.Pharmacol. 2010,55 (2): 145-152.; Kim HJ, Park JM, Kim JA, et al. Hatása gyógynövény Ephedra sinica és Evodia rutaecarpa A testösszetétel és nyugalmi anyagcsere: randomizált, kettős-vak klinikai vizsgálatban koreai menopauza előtti nőkben. J.Acupunct.Meridian.Stud. 2008,1 (2): 128-138., Martinez-Quintana E, Rodriguez-Gonzalez F és Kuba-Herrera J. [Szívizom elhalás és súlyos kétkamrás zavar keretében krónikus efedrin visszaélés]. Adicciones. 2010,22 (1): 25-28.; Palamar J. Hogyan efedrin megszökött szabályozás az Egyesült Államokban: a történeti áttekintést visszaélés és a kapcsolódó politikai. Health Policy 2011,99 (1): 1-9.; Retamero C, Rivera T, és Murphy K. “Ephedra-mentes” diéta pirula által kiváltott pszichózis. Pszichoszomatika 2011,52 (6): 579-582., Singh A, Rajeev AG és Dohrmann ML. Kapcsolatos kardiomiopátia efedra tartalmú táplálék-kiegészítők. Congest.Heart Fail. 2008,14 (2): 89-90., Thomas JE, Munir JA, McIntyre PZ, et al. STEMI egy 24 éves férfi a használat után egy szinefrint tartalmú étrend-kiegészítő: a esetismertetés és irodalmi áttekintés. Tex.Heart Inst.J. 2009,36 (6): 586-590., Vigano M, Lampertico P és Colombo M. akut hepatitis következő feltételezése gyógynövény. Eur.J.Gastroenterol.Hepatol. 2008,20 (4): 364-365.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés