eletriptán (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

Tárolás

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok eletriptán növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ne használja ezt a gyógyszert, a fejfájás, amely eltér a szokásos migrén. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Enyhíti a migrén a lehető leghamarabb, használja ezt a gyógyszert, amint a fejfájás fájdalom kezdődik. Még ha kapsz figyelmeztető jelek a közelgő migrén (aura), meg kell várni, amíg a fejfájás kezdődik használata előtt eletriptán.

Kérdezze meg orvosát, idő előtt bármilyen más gyógyszert lehet venni, ha eletriptán nem működik. Miután az egyéb gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges. Fejfájás, hogy nem enyhül eletriptán néha okozta körülmények igénylő más kezelést.

Ha úgy érzi, sokkal jobb, miután egy adag eletriptán, de a fejfájás jön vissza, vagy rosszabbodik, egy idő után, akkor lehet, hogy egy további adagot ebből a gyógyszerből 2 órával az első adag után. Ne használjon több, mint 80 milligramm 24 órán belül. Ne használja ezt a gyógyszert, több mint 3 fejfájás bármely 30 napos időszak, kivéve, ha kezelőorvosa azt mondja Önnek.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.