eovist

Gadolínium alapú kontrasztanyagok (GBCAs) növeli a kockázatot a nefrogén szisztémás fibrózis (NSF) betegek esetén megszűnik a kábítószer. A krónikus, súlyos veseelégtelenségben (GFR kevesebb mint 30 ml / perc / 1,73 m (2) bekezdés) vagy az akut vese sérülése vannak a legnagyobb kockázatot. NSF vezethet halálos vagy legyengítő szisztémás fibrózis érintő bőr, izom, és a belső szerveket. Kerülje használatát GBCAs betegek esetén megszüntetése, kivéve, ha ez alapvetően más módjait (például nem kontrasztanyagos MRI) nem állnak rendelkezésre. Képernyő akut vese sérülése és egyéb feltételeket, amelyek csökkenthetik a veseműködés. A kockázatnak kitett betegeknél a krónikus csökkent vesefunkció (pl kor nagyobb, mint 60 éve, a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség), végezze labortesztelés megbecsülni a GFR. Azon betegeknél, akiknél a legmagasabb NSF kockázatát, ne lépje túl a javasolt adagot és elegendő időt biztosít a gyógyszert a megelőző, visszajuttatás.

Használja a Eovist

Terápiás Osztály: Diagnosztikai Agent

Gadoxetátot adott injekció előtt MRI problémák diagnosztizálása a májban.

Ezt a gyógyszert kell használni csak, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát gadoxetátot gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták koraszülötteknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát gadoxetátot az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese, vagy a szívbetegség, amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél gadoxetátot.

Használata előtt Eovist

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába előtt van egy MRI-vizsgálat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha égő vagy viszkető bőr, piros vagy sötét foltok a bőrön, a bőr duzzanata, edzés, vagy szigorítás, ízületi merevség, korlátozott körű mozgás a karok és a lábak, fájdalom, hogy mélyen csípőcsont és a bordák vagy izomgyengeség. Ezek tünetei lehetnek egy nagyon komoly betegség, az úgynevezett nefrogén szisztémás fibrózis (NSF).

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van hideg, nyirkos bőr, zavartság, szédülés, szédülés, bőrkiütés, viszketés, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert .

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hidegség, vagy bőrpír az injekció helyén.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, hogy már használta ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket az egyes orvosi vizsgálatok (pl szérum vas).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Helyes használata Eovist

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Máj mágneses rezonancia képalkotás gadoxetátot dinátrium

Óvintézkedések használat közben Eovist

Eovist Side Effects

Eovist (gadoxetátot dinátrium)