EpiPen: utasítások, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi EpiPen?

EpiPen kezelésére használják súlyos allergiás reakciók (anafilaxia), hogy rovarcsípés, élelmiszerek, gyógyszerek, és más allergének. Adrenalin kezelésére is alkalmazzák terhelés indukálta anafilaxia.

Adrenalin auto-injektorok, mint EpiPent és EpiPent Jr. lehet tartani a kezét az önálló injekció személy által a történelem egy súlyos allergiás reakció.

EpiPen is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

EpiPen kezelésére használják súlyos allergiás reakciók (anafilaxia).

Seek sürgősségi orvosi ellátás után is használja EpiPen kezelésére súlyos allergiás reakció. A hatások a EpiPen is múlnia 10 vagy 20 perc. Lesz szükség-hoz kap további kezelés és megfigyelés.

Használata előtt EpiPen másodszor, tájékoztassa orvosát, ha az első injekció okozta súlyos mellékhatás, mint a fokozott légzés nehéz, vagy veszélyesen magas vérnyomás (súlyos fejfájás, homályos látás, zümmögő a fülében, szorongás, zavartság, mellkasi fájdalom, légszomj, légzés, egyenetlen szívverés, roham).

Annak érdekében, hogy EpiPen biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

Használata előtt EpiPen

szívbetegség vagy magas vérnyomás

a szívritmuszavar

a koszorúér-betegség

Parkinson kór

cukorbetegség; vagy

a pajzsmirigy rendellenesség.

Nem ismert, hogy EpiPent károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy az adrenalin átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Vészhelyzetben ez nem lehet megmondani a gondozók, ha terhes vagy szoptat. Győződjön meg arról, orvos gondozó a terhesség vagy a baba tudja, hogy kapott egy adag EpiPen.

Használja EpiPen pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

EpiPen fecskendeznek az izom a comb külső. Vészhelyzetben ez injekció adható át a ruhát.

Az orvostudomány is jön egy “edző tollat.” A tréner toll nem tartalmaz gyógyszert, és tűt. Ez csak a nem sürgősségi felhasználásra gyakorolni, hogy magát egy EpiPen injekciót. Ne használjon edző toll kezelésére allergiás reakció.

Az auto-injektor eszköz egy eldobható, egyszer használatos rendszer, hogy jön a beteg utasítások a biztonságos és hatékony felhasználása. Ne én be ezt a gyógyszert, ha nem érti ezeket az utasításokat.

Ne távolítsa el a biztonsági kupakot, amíg készen áll az auto-injektort. Soha ne tegye az ujjait át a hegyét, amikor eltávolítja a biztonsági kupakot, vagy azt követően a biztonsági kupakot eltávolították.

Ahhoz, hogy használni EpiPen auto-injektor

Form egy ököl körül az auto-injektort a fekete heggyel lefelé. Húzza le a biztonsági kupakot.

Helyezze a fekete heggyel szemben a húsos részét a comb külső. Lehet, hogy az injekciót közvetlenül a ruházatot. Ne tegye a hüvelykujjával végén a készüléket.

Egy gyors mozdulattal nyomja a autoinjektor erősen a combján. Ez felszabadítja a rugós tű fecskendezi adag EpiPen. Tartsa az auto-injektor helyett néhány másodpercig aktiválás után.

Távolítsuk el a autoinjektor saját combján. Óvatosan helyezze vissza a használt eszköz tű első a szállító csőbe. Re-cap a csövet, és vigye magával az ügyeletre, hogy bárki, aki kezeli, akkor tudni fogja, hogy mennyi EpiPent kaptál.

Hogyan kell használni EpiPent?

Seek sürgősségi orvosi ellátás után bármely felhasználása epinefrin kezelésére súlyos allergiás reakció. A hatások a epinefrin múlnia 10 vagy 20 perc. Lesz szükség-hoz kap további kezelés és megfigyelés.

Használja autoinjektort csak egyszer, akkor dobja el a lyukadásbiztos tartály (kérdezze meg gyógyszerészét, ahol lehet kapni egy és hogy milyen módon semmisítse meg). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Ne használja az EpiPen ha megváltozott szín vagy bármilyen részecskéket, vagy ha a lejárati idő a címkén letelt. Hívjon orvost új recept.

Tárolja EpiPen szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hő és fény. Hűtőszekrényben nem ezt a gyógyszert, és ne tárolja az autóban.

Mivel EpiPen rendszerint csak a szükséges vészhelyzet, akkor nem valószínű, hogy egy adagolási ütemtervet. Ne használja ismételten kaptak EpiPen nélkül az orvos tanácsát.

Ne adja EpiPent vénába vagy a izmok a fenék, illetve nem működik olyan jól. Beadni, csak a húsos külső része a comb.

Véletlenül intravénás EpiPent be a keze vagy lába vezethet veszteséget véráramlás azokra a területekre, és az ebből eredő zsibbadás. Ha ez történik, forduljon sürgősségi orvosi ellátást.

Használata előtt EpiPen másodszor, értesítse orvosát, ha az első injekció okozta mellékhatás, mint a fokozott légzés nehéz, vagy veszélyesen magas vérnyomás (súlyos fejfájás, homályos látás, zümmögő a fülében, szorongás, zavartság, mellkasi fájdalom, légszomj, légzés, egyenetlen szívverés, roham).

Gyakori EpiPen mellékhatás lehet

izzadó

hányinger és hányás

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

sápadt bőr

Mi történik, ha túladagolás?

légszomj

szédülés

Mit kell elkerülni?

gyengeség vagy remegés

fejfájás; vagy

ideges vagy nyugtalan.

EpiPen mellékhatások

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt EpiPen, különösen

digoxin

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

levotiroxin, Synthroid

egy antidepresszáns – amitriptilin, doxepin, imipramin, nortriptilin, és mások

egy béta-blokkoló – atenolol, carvedilol, labetalol, metoprolol, nadolol, propranolol, szotalol, és mások

hideg vagy allergia gyógyszer, amely antihisztamin

anyarozs orvostudomány – ergotamin, dihidroergotamin, ergonovin, metilergonovin (Methergine)

szívritmus gyógyszerek, mint például kinidin (Quin-G); vagy

MAO-gátló – isocarboxazid, linezolidnál, fenelzin razagilinnel szelegilin, tranilcipromin.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az EpiPen, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

8.05.2015-14-04, 11:11:13.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Az anafilaxia prometazin, Phenergan, adrenalin, adrenalin, EpiPent 2 db, Phenadoz

Allergiás reakciók prednizon, prometazin, Benadryl, triamcinolon, difenhidramin, Phenergan

Orális allergia szindróma adrenalin, adrenalin, EpiPent 2 db, Auvi-Q, EpiPen Jr, Adrenaclick

Pupilla kitágulása atropin szemészeti, epinefrin, fenilefrin szemészeti, szkopolamin szemészeti, Adrenalin, tropikamidot szemészeti

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják EpiPent?

EpiPen (epinefrin)