fer-in-sol

A vas egy ásványi anyag, amely a test kell előállítani vörös vérsejtek. Ha a szervezet nem kap elegendő vas, akkor nem képes a több normális vörösvértestek szükséges ahhoz, hogy jó egészségben. Ez az állapot a vashiány (vas hiány), vagy vashiányos vérszegénység.

Használja a Fer-In-Sol

Bár sokan az USA-ban kap elegendő vas a diéta, néhány meg kell tennie a kiegészítő összegek megfelelnek az igényeiknek. Például a vasat néha elvesznek lassú vagy kis mennyiségű vérzés a szervezet, amely nem lenne tisztában, és amely csak akkor érzékeli orvosához. Az orvos meg tudja állapítani, ha vashiány, mi okozza a hiányosságot, és ha egy vas kiegészítés szükséges.

Vashiány vezethet szokatlan fáradtság, légszomj, csökkent a fizikai teljesítményt, és a tanulási problémák a gyermekek és felnőttek, és növelheti annak esélyét, hogy valamilyen fertőzést.

Bizonyos körülmények között növelheti a szükségességét vas. Ezek tartalmazzák

Ezen túlmenően, a csecsemők, különösen azok, anyatejjel táplált vagy alacsony vas képletek, szükség lehet további vas.

Fokozott igény vaspótló kell meghatározni az egészségügyi szakember.

Injekciós vas adagolását csak vagy felügyelete mellett egészségügyi szakember. Egyéb formái vas kapható recept nélkül, de az egészségügyi szakember speciális útmutatást ad a megfelelő használat és a dózis az Ön állapotát.

A jó egészség, fontos, hogy eszik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Kövesse gondosan minden diétás program egészségügyi szakember javasolhatja. A konkrét étrendi vitamin és / vagy ásványi igényeinek, kérdezze meg az egészségügyi szakember a listát a megfelelő élelmiszerek. Ha úgy gondolja, hogy nem kap elég vitamint és / vagy ásványi anyag a diéta, akkor dönthet úgy, hogy egy étrend-kiegészítő.

A diéta fontosságáról

Vas található a diéta két formában hem vas, amely jól felszívódik, és nem-hemkötésű vas, amely nehezen szívódik fel. A legjobb étrendi forrása a felszívódó (hem) vas sovány vörös hús. Csirke, pulyka és hal is vasforrás, de kevesebb, mint a vörös húsok. Gabonafélék, bab, és néhány zöldség tartalmaz rosszul szívódik fel (nem-hemkötésű) vas. Foods gazdag C-vitamin (például a citrusfélék és a friss zöldségek), evett kis mennyiségű hem vas-tartalmú élelmiszerek, mint például hús, növelheti az összeget a nem-hemkötésű vas szívódik fel a gabonafélék, bab és más zöldségek. Egyes élelmiszerek (például tej, tojás, spenót, rosttartalmú, kávé, tea) is csökkentheti a nem-hemkötésű vas szívódik fel élelmiszerek. További vasat adhatunk ételt főzés vas edények.

A napi adag vas szükség van meghatározva számos különböző módon.

Normál napi ajánlott bevitel milligramm (mg) vas általában meghatározása a következő (Megjegyezzük, hogy az RDA és RNI fejezzük tényleges mennyiségű vas, amely a továbbiakban a “elemi” “vas. A termék formájában [pl vas fumarát, vas-glükonát, vas-szulfát] van egy másik erő)

Ha szed egy étrend-kiegészítő nélkül kapható, figyelmesen olvassa el és kövesse óvintézkedéseket a címkén. Mert ezek a kiegészítők, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Problémák gyermekekben nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Vaspótló, amikor által előírt egészségügyi szakember, nem várható, hogy a különböző mellékhatások gyermekeknél, mint azok a felnőttek. Azonban fontos, hogy kövesse az utasításokat figyelmesen, mert a vas túladagolás gyermekeknél különösen veszélyes.

Tanulmányok nátrium-glükonát vas kimutatták, hogy ez a kiegészítő használata biztonságos a gyermekek korosztály 6-15 év. A biztonsági nátrium-glükonát vas még nem határozták meg olyan betegeknél, akik fiatalabbak, mint 6 éves.

Problémák az idősebb felnőttek nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Idős emberek néha nem vas felszívódását olyan könnyen, mint a fiatal felnőttek, és szükség lehet egy nagyobb adagot. Ha úgy gondolja, meg kell, hogy egy vas-kiegészítő, kérdezze meg az egészségügyi szakember először. Csak az egészségügyi szakember el tudja dönteni, hogy szükség van egy vas-kiegészítő, és mennyit kell szednie.

Különösen fontos, hogy Ön kap elég vitamint és ásványi, ha teherbe esik, és hogy továbbra is megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag az egész terhesség alatt. Egészséges magzat növekedését és fejlődését attól függ, a folyamatos tápanyagellátás anyáról magzatra. Az első 3 hónap a terhesség, a megfelelő étrend általában biztosít elegendő vas. Azonban az elmúlt 6 hónapban, annak érdekében, hogy megfeleljen a megnövekedett igényeket a fejlődő baba, vasaló kiegészítőt által ajánlott egészségügyi szakember.

Azonban figyelembe nagy mennyiségű táplálék kiegészítőként a terhesség alatt káros lehet az anya és / vagy a magzat, és el kell kerülni.

Különösen fontos, hogy megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag, hogy a baba is kap a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek növekszik megfelelően. Vas normálisan jelen van az anyatejben, kis mennyiségben. Amikor által előírt egészségügyi szakember, vaskészítmények nem okoznak problémát a szoptatás ideje alatt. Azonban, a szoptató anyák javasoljuk, hogy ellenőrizzék a saját egészségügyi szakember előtt vaspótló vagy bármilyen más gyógyszert. Figyelembe nagy mennyiségű étrend-kiegészítő szedése szoptatás káros lehet az anya és / vagy csecsemő- és el kell kerülni.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezek közül bármelyiket szedi étrend-kiegészítők, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Táplálék-kiegészítők ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát az étrend-kiegészítők ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amely tartalmaz vasat kiegészítés. Lehet, hogy nem kifejezetten a Fer-In-Sol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Miután elkezdené alkalmazni ezt a táplálék-kiegészítő, továbbra is vissza, hogy az egészségügyi szakember, hogy ha részesülő vas. Néhány vérvizsgálat szükséges lehet ehhez.

A vas legjobban felszívódik, ha figyelembe éhgyomorra, vízzel vagy gyümölcslével (felnőttek: teljes pohár vagy 8 uncia; gyermekek: ½ üveg vagy 4 dkg), 1 óra előtt vagy 2 órával étkezés után. Ahhoz azonban, hogy csökkenti annak lehetőségét, gyomorpanaszok, vas lehet venni étellel vagy közvetlenül étkezés után.

Használata előtt Fer-In-Sol

A biztonságos és hatékony használata vaspótló

Folyékony vas-kiegészítés homályossá válhatnak a fogakat. Megelőzésére, csökkentésére, vagy távolítsa el ezeket a foltokat

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata vaspótlás

Ha vas párosul bizonyos ételek veszíthet sokat az értékéből. Ha szed vasat, a következő ételeket kell kerülni, vagy csak tenni a nagyon kis mennyiségben, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával azután, hogy elkészítette a vas

Ne szedje a vaspótló és savkötők vagy kalcium-kiegészítők egy időben. A legjobb, ha helyet dózisban ezek 2 termék 1-2 óra eltéréssel, hogy a teljes ellátás minden gyógyszer vagy étrend-kiegészítő.

Ha szed vaspótló nélkül kapható

Ha már egy hosszú hatású vagy bevont vas tablettát, és a székletben nem váltak fekete, kérdezze meg kezelőorvosát. A tablettákat nem szabad összeomlanak megfelelően a gyomorban, és előfordulhat, hogy nem kap elegendő vas.

Fontos, hogy a vaskészítmények elzárva gyermekektől. Tartson egy 1 uncia üveg szirup ipecac álló otthon kell venni abban az esetben, egy vas túladagolás vészhelyzet, amikor egy orvos, detoxikáló központot, vagy ügyeletre elrendeli annak használatát.

Ha úgy gondolja, vagy bárki más vette adag vas orvostudomány

A korai tünetek a vas túladagolása nem jelenhet meg akár 60 percig vagy tovább. Ne késlekedjen megy az ügyeletre várva tünetek megjelennek.

Óvintézkedések használat közben Fer-In-Sol

Fer-In-Sol Mellékhatások

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Tünetei vas túladagolás nem fordulhat elő, akár 60 percig vagy tovább, miután a túladagolás. Ekkorra akkor kellett volna mentők kezelést. Ne késlekedjen fog mentők várva tünetek megjelennek.

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Széklet gyakran válik sötétzöld vagy fekete, ha vaskészítmények szájon. Ezt az okozza, még fel nem szívódott vas és ártalmatlan. Azonban ritkán, fekete széklet ragadós konzisztencia előfordulhat, valamint más mellékhatások, mint a piros csíkok a széklet, görcsös, fájdalom, vagy éles fájdalom a gyomorban vagy a hasi területen. Kérdezze meg az egészségügyi szakember azonnal, ha ezek a mellékhatások jelennek meg.

Ha kaptak injekciókat vas, akkor észre egy barna elszíneződés a bőrön. Ez a szín általában elhalványul belül több hétig vagy hónapig.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.