ösztrogén / androgén kombináció (szájon át, parenterálisan) leírása és márkanevek

Androgének és ösztrogének hormonok. Az ösztrogének a szervezet által termelt nagyobb mennyiségben nőknél. Ezek szükségesek a normális szexuális fejlődését a női és a szabályozást a menstruációs ciklus alatt a fogamzóképes években. Az androgének a szervezet által termelt nagyobb mennyiségben a férfiaknál. Azonban, androgének is jelen vannak a nőstények kis mennyiségben.

A petefészkek és a mellékvesék kezdődik, hogy kevesebbet termelnek ezek a hormonok a menopauza után. Ez a kombináció a termék előírt pótolni ezt az alacsonyabb termelési hormonok. Ez enyhíti a menopauza tüneteit, mint például a hőhullámok és szokatlan verejtékezés, hidegrázás, gyengeség, szédülés vagy.

Az androgének és ösztrogének is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Nincs orvosi bizonyíték, amely alátámasztaná a meggyőződés, hogy az ösztrogének (foglalt ez a kombináció gyógyszer) fogja a beteg érzés fiatal, megőrizni a bőr puha, vagy késlelteti a ráncok megjelenését. Azt sem bizonyította, hogy az ösztrogének során menopauza enyhíti az érzelmi és idegrendszeri tüneteket, kivéve, ha ezek a tünetek által okozott egyéb klimaxos tünetek, mint például a hőhullámok.

A papír az úgynevezett “Információk a beteg számára” kell adni Önnek vényköteles. Olvassa el figyelmesen. Továbbá, mielőtt használja az androgén és ösztrogén terméket, ha az orvosával meg kell beszélnie a jó, hogy meg fog tenni, valamint a kockázatok használja.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Tabletta

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Allergia

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

geriátriai

Ezt a gyógyszert tesztelt, és nem észlelték a különböző mellékhatások, vagy probléma az idősebb nők, mint ez a fiatalabb nők.

Terhesség

Az ösztrogének (foglalt ebben a kombinációban gyógyszer) alkalmazása nem ajánlott terhesség alatt, mert bizonyos ösztrogének kimutatták, hogy súlyos magzati károsodást okozhat az emberben. Néhány leányait nők, akik vettek dietil (DES) a terhesség ideje alatt alakultak reproduktív (genitális) rendszerrel kapcsolatos probléma, és csak ritkán, a rák a vagina és / vagy a méhnyak, amikor elérték szülőképes korban. Néhány fiai nők, akik vettek DES terhesség alatt alakultak vizelet-genitáliák problémákat.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Az androgének (foglalt ebben a kombinációban gyógyszer) nem alkalmazható terhesség alatt, mert okozhat férfiak, mint a változó egy női baba.

Egyéb egészségügyi problémák

Használja ezt a gyógyszer nem javasolt szoptató anyáknak. Az ösztrogének átjut az anyatejbe, és azok lehetséges hatása a baba nem ismert. Nem ismert, hogy az androgének átjut az anyatejbe. Azonban az androgének nem kívánt hatásokat válthat szoptatós mint például a túl korai szexuális fejlődés férfiakban vagy hím-szerű változásokat nőknél.

Adagoló

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

kihagyott adag

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Azoknál a betegeknél, hogy bármilyen az androgén és ösztrogén termékek szájon

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer nem okoz nemkívánatos hatásokat. Ezek a látogatások rendszerint minden 6-12 hónap, de sok orvos kötelezi őket gyakrabban.

Egyelőre nem ismeretes, hogy az ösztrogén megnöveli a mellrák kockázatát nőkben. Ezért nagyon fontos, hogy a mell rendszeres vizsgálata bármilyen szokatlan csomók vagy mentesítést. Akkor is a mammográfia (röntgen képet a mell) történik meg, ha az orvos ezt javasolja.

Egyes betegeknél segítségével ösztrogének, érzékenység, duzzanat vagy vérzés az íny előfordulhat. Fogmosás és fogselyem a fogak gondosan és rendszeresen masszírozza az ínyt segíthet megelőzni ezt. Lásd a fogorvos rendszeresen, hogy fogait tisztítani. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, ha bármilyen kérdése van, hogyan kell vigyázni a fogak és az íny, vagy ha bármilyen érzékenység, duzzanat, vagy vérzés az íny

A diabeteses betegek

Ha úgy gondolja, hogy esetleg terhes lesz, kérdezze meg orvosát azonnal. Folyamatos használata terhesség idején születési rendellenességeket okozhatnak, illetve a jövőbeni egészségügyi problémák a gyermek.

A vizsgálatok során az orális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletták), amely az ösztrogének, a cigarettázás során az ösztrogének kimutatták, hogy okozhat fokozott kockázata a súlyos mellékhatások a szívre vagy a vérkeringést, mint a veszélyes vérrögök, szívroham vagy a stroke. A kockázat nagyobb, mint a mennyisége a dohányzás és a kor a dohányos nőtt. Éves nők 35 év feletti volt, nagyobb valószínűséggel, amikor füstölt míg orális fogamzásgátlók ösztrogént tartalmazó. Nem ismert, hogy ez a kockázat fennáll a használatát androgének és ösztrogének esetében a menopauza tüneteit. Azonban a dohányzás, hogy az ösztrogének kevésbé hatékony.

Ne adja ezt a gyógyszert, senki másnak. Orvosa azért írta meg kifejezetten az Ön számára, miután tanulmányozta az egészségre rekordot, és az eredményeket a fizikális vizsgálat. Az androgének és ösztrogének veszélyes lehet egyeseknek különbségek miatt az egészségügyi és a test kémiai.

Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával

A májtumorok, májrák, és peliosis hepatist (egyfajta májbetegség) során történt, hosszú távú, magas dózisú terápia androgének. Bár ezek a hatások ritkák, ezek nagyon súlyosak is lehetnek és halált okozhat.

Amikor androgének használják a nők, különösen nagy dózisban, a férfi-szerű változások előfordulhatnak, például rekedtség vagy a hang mélyülése, természetellenes szőrnövekedés, vagy szokatlan hajhullás. A legtöbb ilyen változás fog menni, ha a gyógyszer szedésének abbahagyása, amint a változásokat észlel. Azonban néhány változás, mint például a hang megváltozik, lehet, hogy nem megy el.

A hosszan tartó használata ösztrogének leírták, hogy növeli a méhnyálkahártya rák (a méh bélés) nőknél a menopauza után. Tűnik a kockázat, hogy növelje a dózis, és a hossza a felhasználás növekedése. Amikor ösztrogének használják alacsony dózisokban kevesebb, mint egy év, akkor kevesebb kockázat. A kockázat is csökken, ha a progeszteron (egy másik női nemi hormon) adunk, vagy egy részét helyettesíti, az ösztrogén adagot. Ha a méh már eltávolítottuk sebészet (teljes méheltávolítás), nincs veszélye endometriális rák.

Egyelőre nem ismert, hogy az ösztrogének növelik a mellrák kockázatát nőkben. Bár néhány nagy vizsgálatokban megnövekedett kockázatát mutatja, a legtöbb tanulmány és összegyűjtött információk időpont nem támogatja ezt az elképzelést.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.